Openingstijden:
09:00 - 17:00
Storing? bel 085-2731994 of mail
info@wasautomatenverhuur.nl
Dinsdag 3 januari

4 Redenen waarom jouw wasmachine lawaai maakt

Wij hebben de meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje gezet.

BH Beugel tussen de trommel en de kuip
Wat veel voorkomt is dat een BH beugel tussen de trommel en de kuip terecht komt, en vast komt te zitten onder bij het verwarmingselement. De beugel raakt dan vaak nog de trommel wat een schurend of ratelend geluid veroorzaakt. Mogelijk is de beugel door de gaten van de trommel weggeglipt, maar controleer ook het manchet(deurrubber), want hier kan ook mogelijk een gat in zitten veroorzaakt door de beugel. Vervang in dit geval het manchet. Kijk sowieso goed van te voren met een zaklamp in de trommel of je hem ziet zitten. Natuurlijk is het ook mogelijk dat er iets anders in de kuip terecht is gekomen. Ga dan op dezelfde manier te werk.

Voorwerp in de pomp
Tweede mogelijkheid is dat er een voorwerp in de pomp is terecht gekomen. Om deze te controleren zie de blog "Wasmachine pompt niet af".

Speling op de lagers
Een derde mogelijkheid is dat er speling op de lagers zit. Dit is vrij eenvoudig te controleren. Pak in de deuropening de trommel aan de bovenkant vast met de vingers leg de handpalm op het rubber of buitenkant van de machine. Knijp nu en probeer de trommel zo iets omhoog te wippen. Als de trommel beweegt of licht tikt zit er ruimte op de lagers. In dit geval is het nodig de lagers te vervangen. Vraag je af of dit nog wel rendabel is. Vaak is dit wel een teken dat de wasmachine zijn beste tijd heeft gehad.

Schokbrekers versleten
Wat ook nog mogelijk is, is dat de schokbrekers versleten zijn of dat een veer het heeft begeven. Schokbrekers test je door de trommel in de binnenkant hard naar onderen te drukken en dan los te laten. Als de trommel weer omhoog komt en meteen weer in dezelfde positie gaat staan zijn ze goed. Echter als de trommel op en neer gaat deinzen, zijn de schokbrekers versleten.

Bekijk alle nieuwsberichten

SBS6 RTL4
Contactgegevens locatieHoofdvestiging Groningen

Cuxhavenweg 5b
9723 JK Groningen

T: 085-273 1994
E: info@wasautomatenverhuur.nle-mail ons

KvK: 54990289 te Groningen
BTW: NL807501001B01

locatieVestiging Zeerijp

Borgweg 29
9914 PC Zeerijp

T: 085-273 1994
E: info@wasautomatenverhuur.nle-mail ons

Beoordelingen
  • Storingen doorgaans binnen 3 werkdagen gerepareerd door heel Nederland.
  • Flexibele oplossingen bij verhuizingen.
  • Uitgebreide controle voor plaatsing.
  • Gratis huurcontract overdragen aan bijvoorbeeld je kamergenoot.
  • Snelle levering en plaatsing.
  • Gegarandeerd de beste en goedkoopste van Nederland!

Erkend leerbedrijf wasautomatenverhuur

Business clublid Donar
Partner van LDL Group