Openingstijden:
09:00 - 17:00
Storing? bel 085-2731994 of mail
info@wasautomatenverhuur.nl
Dinsdag 13 juli

8 tips om jouw kleding mooi te houden

Jouw favoriete shirt, die perfect zittende jeans en al je andere lievelingskleding wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Maar doordat je deze kledingstukken waarschijnlijk vaker draagt, zal je ze ook regelmatig moeten wassen. Dit hoeft geen probleem te zijn, mits je onderstaande tips opvolgt om jouw kleding zo lang mogelijk mooi te houden.

 

Tip 1 – Afzonderlijk wassen

Het staat in de meeste waslabels, maar volg jij het ook daadwerkelijk op? Was je nieuwe kledingstuk de eerste keer afzonderlijk van al je andere was. Dit zorgt ervoor dat het niet gaat verkleuren of zijn eigen kleur op ander was afgeeft. Ook helpt het om de chemicaliën uit je kleding te wassen, die er in de fabriek op worden aangebracht.

 

Tip 2 – Wollen kleding

Je favoriete wollen kleding kun je het beste wassen met een speciaal wolwasmiddel. Dit beschermt de vezels en zorgt dat de stof en kleur mooi blijven. Was het niet te warm, maar ook zeker niet te koud, want beide opties laten wol krimpen. Het beste kun je bij wollen items kiezen voor een handwasprogramma op 30 tot 40 graden.

 

Tip 3 – Katoen

Al je katoenen kleding kun je met een gerust hart op hoge temperatuur wassen. Deze zou je dus gemakkelijk bij je handdoeken of beddengoed in kunnen stoppen, want het mag zelfs op 90 graden!

 

Tip 4 – Kleding met opdruk, kralen of pailletten

Heb je shirts of truien met een toffe opdruk, vergeet deze dan niet binnenstebuiten te draaien voordat je ze (op maximaal 30 graden) in de wasmachine doet. Hiermee zorg je ervoor dat de print langer mooi blijft. Ook kledingstukken met kralen of pailletten zijn erg kwetsbaar. Draai ze binnenstebuiten of gebruik een waszak, die je normaliter voor delicate was zou gebruiken. Dan ben je er zeker van dat jouw favoriete shirtje weer perfect uit de was komt. Liever doe je deze kledingstukken niet in de droger en strijken is ook geen goede optie.

 

Tip 5 – Sportkleding

Voor sportkleding heb je, net als bij bijvoorbeeld wol, speciaal wasmiddel. Hierin zitten aluminiumzouten die alle vieze geuren laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. En dat wil je! Zorg dus dat je dit in huis hebt en was al je sportkleding in één keer samen.

 

Tip 6 – Witte kleding

Voor witte kleding, zoals t-shirts of broeken, raden wij waspoeder aan, speciaal voor de witte was. Dit reinigt beter dan vloeibaar wasmiddel en zorgt dat jouw favoriete witte kledingstukken ook echt stralend wit blijven!

 

Tip 7 – Jeans en rode kleding

Je lievelingsjeans was je idealiter met donkere kleuren en met een minimale hoeveelheid wasmiddel. Er is speciaal wasmiddel verkrijgbaar voor donkere kleuren, dat hier zeker voor geschikt is. Laat je jeans daarna drogen aan de waslijn in plaats van hem in de droger te stoppen. Ook rode kledingstukken kun je het beste combineren met donkere kleuren. Heb je veel rode kleding, draai dan een kortere was met alleen die kledingstukken. Zo weet je zeker dat er geen kleurafgifte plaatsvindt tijdens de was.

 

Tip 8 – Zijde

Wie ook kledingstukken van zijde bezit, zal hier waarschijnlijk erg zuinig op zijn. Ons advies is om dit te wassen op het handwasprogramma van je machine. En ook hier geldt: haal een speciaal wasmiddel in huis dat hiervoor geschikt is. Dan blijft het ‘t langste mooi.

 

 

Bekijk alle nieuwsberichten

SBS6 RTL4
Contactgegevens locatieHoofdvestiging Groningen

Cuxhavenweg 5b
9723 JK Groningen

T: 085-273 1994
E: info@wasautomatenverhuur.nle-mail ons

KvK: 54990289 te Groningen
BTW: NL807501001B01

locatieVestiging Zeerijp

Borgweg 29
9914 PC Zeerijp

T: 085-273 1994
E: info@wasautomatenverhuur.nle-mail ons

Beoordelingen
  • Storingen doorgaans binnen 3 werkdagen gerepareerd door heel Nederland.
  • Flexibele oplossingen bij verhuizingen.
  • Uitgebreide controle voor plaatsing.
  • Gratis huurcontract overdragen aan bijvoorbeeld je kamergenoot.
  • Snelle levering en plaatsing.
  • Gegarandeerd de beste en goedkoopste van Nederland!

Erkend leerbedrijf wasautomatenverhuur

Business clublid Donar
Partner van LDL Group