Openingstijden:
09:00 - 17:00
Storing? bel 085-2731994 of mail
info@wasautomatenverhuur.nl

slider

 

Vrijdag 21 april

Hoe kan ik besparen op elektriciteit met de wasdroger?

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag maken wij een onderverdeling tussen een condensdroger en een afvoerdroger.

Condensdroger

Een wasdroger vraagt enorm veel stroom, om dit te verlagen is het belangrijk om de filters goed schoon te houden. Vooral bij de condensdroger is dit belangrijk, omdat hier een condensor in zit.

Als er geen goede doorstroming is in de condensor dan zal de warme vochtige lucht het droogproces alleen maar vertragen, waardoor het drogen langer duurt en er dus meer stroom wordt verbruikt. Het is dus belangrijk om de condensor geregeld schoon te maken. Hoe doe je dat?

Verwijder de condensor uit de condendroger en spoel deze af onder de douche, omdat deze redelijk groot zijn is het moeilijk deze onder de kraan af te spoelen. Zorg ervoor dat alle troep verwijderd is voordat je de condensor terugplaatst.

Voer deze handeling geregeld uit. Een vaste periode is moeilijk aan te geven, omdat dit afhankelijk is van het gebruik van de droger. Je kunt uitgaan van minimaal 2 maal per maand bij continue gebruik.

Afvoerdroger

Bij een afvoerdroger is het van belang dat de filters goed gereinigd worden na iedere droogbeurt. De afvoerslang mag niet knikken aangezien de vochtige lucht dan niet kan worden afgevoerd. Dit vertraagd ook het droogproces.

In het algemeen is het van belang dat om de droger geen was of andere spullen liggen, zodat de machine de aangezogen lucht goed kan ventileren. Ligt er bijvoorbeeld kleding tegen de machine dan kan de droger dit niet afvoeren.

Woensdag 19 april

Mijn wasmachine lekt

Wanneer je wasmachine een lekkage heeft kan het lastig zijn om de oorzaak te achterhalen. Daarom hebben wij de meest voorkomende oorzaken voor jou op een rijtje gezet.

1. Kijk goed waar het water vandaan komt.

2. Controleer of het filter goed is dicht gedraaid en of er niet ergens een lekkage zit.

3. Bekijk vervolgens of de afvoer lek of verstopt is.

4. Ook kunnen de slangen achter de machine lekken of niet goed vastzitten.

5. Verder is het mogelijk dat de zeepbak verstopt is waardoor het water niet goed kan doorstromen. Haal daarom de zeepbak eruit en maak deze schoon.

3. Ook de ruimte waar de zeepbak uitkomt moet goed schoon zijn. Achter of voor in deze ruimte zit ook de slang naar de kuip. Controleer goed of deze niet vol met zeepresten zit of lek is.

4. Zorg er verder goed voor dat het glas van de deur goed schoon is en dat het manchet(deurrubber) ook schoon en soepel is. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat het daar lekt. Ook kan er een gat in het manchet zitten.

5. Wat ook mogelijk is, is dat de slang van de kuip naar de afvoerpomp verstopt zit met zeep- en vuilresten, of stuk is.

Mocht je na het doorlopen van deze checklist alsnog de oorzaak niet weten te achterhalen, schakel dan de hulp in van een monteur.

 


Bekijk overige nieuwsberichten

SBS6 RTL4
Contactgegevens locatieHoofdvestiging Groningen

Cuxhavenweg 5b
9723 JK Groningen

T: 085-273 1994
E: info@wasautomatenverhuur.nle-mail ons

KvK: 02062974 te Groningen
BTW: NL807501001B01

locatieVestiging Zeerijp

Borgweg 29
9914 PC Zeerijp

T: 085-273 1994
E: info@wasautomatenverhuur.nle-mail ons

  • Storingen doorgaans binnen 3 werkdagen gerepareerd door heel Nederland.
  • Flexibele oplossingen bij verhuizingen.
  • Uitgebreide controle voor plaatsing.
  • Gratis huurcontract overdragen aan bijvoorbeeld je kamergenoot.
  • Snelle levering en plaatsing.
  • Gegarandeerd de beste en goedkoopste van Nederland!